Summa sidvisningar

måndag 1 november 2010

Lyx och flärd till vår ära!

Förra fredagen så drog jag och bästa vännen iväg på en sån där "vi-behöver-en-paus"- helg. Eller ptja ett och ett halvt dygn blev det. Vi lånade en lyxvilla på okänd ort och där huserade vi!
Allt började med när vi kom till lyxvilan som för övrigt innehåller alldeles för mycket nyteknik för oss två tokstollar. Dock måste det poängteras att vi löste alla uppgifter även om det tog sin lilla stund.

Vi började med att försöka knäcka ljudfrågan så att vi kunde spela musik, detta var ett större mankemang än vad vi hade trott. Detta på grund av att husets värdfolk spelar all musik, ser all dvd och utför allt på en projektor med en bauta gigantiskt duk som man fäller (?) skrollar ner (?) över de enorma panorama fönstrerna. Det var här problemen började. Bästa vännen ringde sin ytterst IT-kunniga make som försökte hjälpa oss telefonledes. Det var fjärrkontroller ÖVERALLT så direkt vi löst pusslet VILKEN dosa som var till vad hade ju halva problemet löst sig, jag balanserade på soffans bakkant för att nå upp till projektorn så jag kunde trycka på ON. Å Hips vips utan att vi hade nån egentlig aning om hur det gick till så var musiken igång.
Efter detta så var vi väl värda en drink och jag tände en brasa i kaminen (orsakade en mindre rök(in?)-utveckling innan jag fann det tredje spjället. Vi smaskade i oss förrätten och slurpade i oss ytterligare en drink. Sen skulle ju matfrågan lösas och detta kök var även det ytterst teknologiskt, nästan så man förväntade sig att spisen skulle vråla "Vad tusan pysslar Ni med?!?!" åt oss. Men med åter igen sammanslagna tankekrafter och ett frenetiskt knapptryckande på dessa beröringsfria lysande knappar så gick det väl skapligt. Vi skottade i oss käket å åter igen "Är vi inte värda en drink till?"...

Nånstans här så kommer samtalet in på att det är fredag, och funderingen om vi skulle TA BUSSEN IN TILL STAN sätter igång. Visst det var ju inte planerat, men självklart! Vi ska bara bubbla i bubbelbadkaret först.
Det TEKNISKA bubbelbadet..... Stora vattenstrålar flög kors och tvärs och våra drinkar dubblade sin volym (eller halverade alkoholhalten?) i vattenstrålarna. Men skoj var det.
Så åter igen ringde vi bästa vännens förstående och väldigt väldigt snälla make och han erbjöd sig att skjutsa oss in till staden. Sagt å gjort, sminkade som gatluder begav vi oss ut. Vem springer vi inte på om Exmaken, men det var kul det med. En enligt oss kvick sväng in på en krog blev liiiite längre än planerat, men vi tog iaf taxi tillbaka till lyxvillan.
När vi vaknade på morgonen så fluffade vi mest runt, käkade frukost (som självklart bestod av chips, dipp, resorb, tiramisu och läsk). Sen ville vi se film, det gick inte lika bra att lösa itfrågan denna gång och efter ca två timmar gav vi upp. Då ville jag ha kaffe......
Kaffemaskinen är lika komplicerad som ett kodlås! Efter många knapptryckningar så löstes även denna uppgift. Tillbaka i soffan stirrandes på en blank duk. DÅ kom vi på universallösning till alla ITproblem! Man drar ut kontakten till ALLT och stoppar in den igen! Jojomänn, film gick nu att beskåda!

Resten var väl rätt ointressant förutom de faktum att när vi städade konstaterade vi att vi verkligen känt oss som hemma, såg ut som om det varit fest för femtonpersoner istället för två. Vi använde ju nya glas vid varje drink ett otal kaffekoppar för att få maskinen att funka och kastade kläderna, handdukarna omkring oss. Men efter gemensamma krafter var allt i ordning och på lördag kväll var vi hemma igen.

Direkt jag ids tömma kameran skall jag infoga bilder i detta inlägg. Men förstå så jag skrattat!
En underbar fredag med en trött lördag ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar